Mój przepis na grzyby marynowane w occie. Wyśmienity przysmak i dodatek do dań. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 6 słoików 0.5l Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 2 kg grzybów – podgrzybki, borowiki woda do obgotowania 1 łyżeczka soli SKŁADNIKI ZALEWA : 1 litr wody (4 szklanki) 250 ml octu (1 szklanka) 2 łyżki cukru 1 łyżka soli 12 ziaren ziela angielskiego 6 liści laurowych 1 łyżka gorczycy 1 łyżka ziaren pieprzu 2 marchewki 3 cebule 1. Grzybki oczyszczamy i opłukujem... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...