Przepis na : śniadanie
Drożdżowe bułeczki z truskawkami i kruszonką. Bułeczki są puszyste, aromatyczne i doskonale nadają się na każdą okazję – od śniadania po podwieczorek. Czas przygotowania: 2 godziny Czas pieczenia: 17 minut / 180℃ Ilość porcji: 8 sztuk Trudność przygotowania: średnie SKŁADNIKI CIASTO: 360g mąki pszennej 15g drożdży świeżych 180ml mleka 70g cukru 60g masła 2 jajka (1 całe +1 zółtko) SKŁADNIKI KRUSZONKA: 75g mąki pszennej 60g masła 85g cukru 16g cukru waniliowego DODATKOWO: 500g truskawek 1 jajko +1,5 łyż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...