Sałatka z ogórkami, chili i kolendrą to sałatka, do której przymierzam się od wielu lat. Tak, lat. Jest sezon ogórkowy, najlepszy czas na tego typu eksperymenty. Wiedziałam dokładnie jaki chcę uzyskać efekt, wyszło super. Jest słodycz, kwas, ostrość i chrupkość. Nie sądzę aby ta sałatka idealnie pasowała do fasolki szparagowej z bułką tartą , ale akurat taki duet trafił się nam na obiad. Myślcie co chcecie, było pysznie. Składniki: 6 średnich ogórków gruntowych 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1 chili 1... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...