Przepis na : śniadanie
Znacie ten zestaw: ziemniaki, szpinak i jajko? Ja nie jadłam go parę dobrych lat. Chyba za dużo mam pomysłów na gotowanie, żeby jadać takie rzeczy. Trochę to się jednak zmieniło po tym, gdy lodówka zaświeciła pustkami :). Składniki: 1 jajko 50 g świeżego szpinaku ćwierć małej cebuli 1 mały ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz olej rzepakowy Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek smażymy chwilę na oleju, następnie na patelnię wrzucamy umyty szpinak, smażymy wszystko około minuty, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...