Pomysłów na jajka mam milion, zastanawiam się obecnie kto by to wszystko zjadł. Dziś miałam w planie zrobić trzy wersje jajek na święta, ale niestety prawie wszystkie są nieodpowiednie dla My. I tak jak jajka jeść może bez ograniczeń, to niestety dodatki mu to uniemożliwiają. Dziś na przykład to cukier, musztarda, majonez i pieczarki. Resztę składników w sumie może. Ale żeby nie było, że jestem beznadziejną żoną, jajka faszerowane dla My też będą. Tylko nie dziś. Będą jutro. Kuleee…. właśnie do mnie do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...