Carbonara

Carbonara

Carbonara

Przepis na : obiad

Dobra, mamy to. To kolejna „perełka”, która chodziła za mną od parunastu lat. Ciągle wydawało mi się, że nie dam rady jej zrobić tak jak trzeba. Że zrobi się jajecznica. Nie, nie, nie. Ja nawet miałam opory, żeby ją gdziekolwiek spróbować. Dacie wiarę? Zawsze miałam problem ze zjedzeniem surowych jajek. Tak, wiem, jajka przecież ostatecznie nie są w carbonarze surowe. Ale nie. Nie, bo nie. Pierwszy raz postanowiłam jej spróbować w restauracji w Katowicach, która mieści się w salonie Ferrari. Nie by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.