Lemoniada bazyliowa z malinami

Lemoniada bazyliowa z malinami

Lemoniada bazyliowa z malinami

Maliny o tej porze roku smakują najlepiej :) Pomyślałam że zrobię z nich pachnącą bazylią lemoniadę. Upały wróciły więc trzeba się nawadniać :D Składniki na jedną pół litrową szklankę: 1/2 cytryny ok 15 malin 8-10 listków świeżej bazylii 1 płaska łyżka miodu rzepakowego lub łyżka brązowego cukru woda mineralna  Cytrynę pokroić na ćwiartki i wrzucić do szklanki, dodać bazylię , maliny i miód. Wszystko razem ugnieść ( tak jak mojito ) mudlerem ( czyli pałką do koktajli ). Dodać lód lub nie ;) Zalać wodą miner... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy Pijemy

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.