Kawa po meksykańsku czyli słodka, aromatyczna siekiera

Kawa po meksykańsku czyli słodka, aromatyczna siekiera

Kawa po meksykańsku czyli słodka, aromatyczna siekiera

Przepis na : deser

Polacy lubią „słodkie” i wielu z nich (w szczególności starsza generacja) cały czas pije kawę zalewaną wrzątkiem. Miałam okazję się o tym przekonać podczas mojej ostatniej, listopadowej wizyty w Polsce. Pomyślałam więc, że można połączyć te dwie preferencje z niewielką dozą egzotyki i przygotować kawę po meksykańsku. Jest to autentyczny, tradycyjny przepis z Meksyku. Ta bardzo słodka kawa, to prawdziwa „siekiera” o silnym aromacie. Z rozgrzewającym cynamonem i chili oraz egzotycznym p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jem więc Jestem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.