Może i ta moja szakszuka do najpiękniejszych nie należy, ale jest pyszna. Szpinak, pomidory i jajka to super połączenie. Bardzo sycąca, u mnie zawsze jest na obiad, ale można i na śniadanie. Bardzo polecam. Potrzebujemy: 1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku 250 g szpinaku ( u mnie mrożony liście ) 1 łyżeczka oliwy 4 jajka sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie według uznania bazylia suszona według uznania papryka słodka mielona według uznania pom... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...