Konfitura z dyni z galaretką

Konfitura z dyni z galaretką

Konfitura z dyni z galaretką

 Idealna do deserów, naleśników czy ciast. Bardzo gęsta i pachnąca. Warto zrobić chociaż kilka słoiczków. Oczywiście jak lubicie taki rodzaj przetworów. Osobiście dynię uwielbiam i w deserach w w wytrawnych daniach. Pysznych inspiracji Wam życzę.   Potrzebujemy:    60 dag dyni hokkaido  ( waga po obraniu i usunięciu pestek i miąższu )  1 płaska łyżka masła 82 % cukier do smaku 1 galaretka o cytrynowym smaku gorąca woda   Wykonanie pysznej konfitury z dyni: 1. Oczyszczoną, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.