Polecam bardzo pyszne jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą i szczypiorkiem z domowego ogórka. Bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Można przygotować na różne imprezy, śniadanie czy kolację. Bardzo polecam. Potrzebujemy: Na sos: 20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 2 łyżki oliwy Gallo Classico 4 małe łyżeczki musztardy stołowej sól do smaku pieprz czarny mielony według uznania przyprawa do sałatek i dipów według uznania Dodatkowo: 8 jajek szczypiorek siekany według uznania Wykonanie pysznych ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...