Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą

Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą

Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą

Polecam bardzo pyszne jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą i szczypiorkiem z domowego ogórka. Bardzo proste i bardzo szybkie w wykonaniu. Można przygotować na różne imprezy, śniadanie czy kolację. Bardzo polecam. Potrzebujemy: Na sos: 20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 2 łyżki oliwy Gallo Classico 4 małe łyżeczki musztardy stołowej sól do smaku pieprz czarny mielony według uznania przyprawa do sałatek i dipów według uznania Dodatkowo: 8 jajek szczypiorek siekany według uznania Wykonanie pysznych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.