Przepis na : obiad
Składniki/ 2 porcje: – 150 g kurek – 1 mały por – 2 duże łodygi selera naciowego – 1 dynia piżmowa – 1/2 torebki kaszy burgul – sól i pieprz – 1/4 łyżeczki cynamonu – 50 ml bulionu warzywnego – 75 g parmezanu Przygotowanie: Kurki myjemy i kroimy na drobniej jeśli są duże. Pora i selera naciowego oczyszczamy, pora kroimy w krążki, selera w plasterki. Dynie myjemy i kroimy wzdłuż na pół, ogonki odcinamy. Z wewnątrz usuwamy pestki i włókna. Następnie dynie wyd... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...