Przepis na : śniadanie
Dziś zapraszam na ostatnią moją ulubioną formę podania owsianki, czyli taka chrupiąca pieczona z różnymi dodatkami. Tym razem padło na banana oraz gorzką czekoladę. Dawniej uwielbiałam klasyczne, gęste owsianki na mleko i potrafiłam je jeść prawie codziennie. Z biegiem czasu moje smaki się nieco zmieniły i teraz bardziej smakują mi wytrawne śniadania, a owsianka wpada najczęściej właśnie w takiej pieczonej formie, jako drugie śniadanie albo coś słodkiego do przekąszenia. Zaletą takiej owsianki niewątpliwie...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...