Indyjska zupa Dahl w mojej wersji, żartobliwie nazwanej "studencką". Pierwszoplanowymi przyjaciółkami są: Skromna Soczewica oraz Szalona Cebula. Zupka rozgrzewa, co teoretycznie kłóci się z wykonywaniem jej w porze letniej, aczkolwiek jest na tyle pyszna, że niezależnie od pogody można się nią śmiało delektować. SKŁADNIKI: szklanka czerwonej soczewicy czerwona cebula 1/2 żółtej cebuli 2 ząbki czosnku ziemniak marchewka pomidor 0,7l wody przyprawy: kurkuma, curry, czerwona papryka, sól, mieszanka ziół ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...