Sposób na wykorzystanie zalegających w kuchni białek jaj Odkąd wyłowiłam ten przepis z czeluści Wujka Google , nie mam już problemu z utylizacją białek jaj . Gdy tylko pozostaje mi jakieś niewykorzystane białko, zamrażam je w małym pojemniku, a potem wykorzystuję zbiorczo przy pieczeniu poniższej babki. Zamrażanie w żadnym wypadku nie wpływa negatywnie na właściwości białek, ubijają się bez przeszkód. A ktualna edycja fejsbukowej akcji Ciasta na niedzielę ma jako temat przewodni właśnie Wypieki z białek .... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---
Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.
Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)
Moje motto: gotowanie banalnie proste!
Sprawdź mnie!