Chlebek bardzo pyszny, im starszy tym lepszy. Trzeba pieczenie zaplanować conajmniej na 3 dni przed, ze względu na zakwas. Zakwas możemy przechowywać w lodówce dłużej, więc można zrobić więcej aby następnym razem było szybciej. Chlebek najlepiej przechowywać w papierowej torebce lub lnianym woreczku. Z każdym dniem nabiera mocy i będzie coraz lepszy. Doskonale smakuje ze świeżym masełkiem lub smalcem:) Polecam. Składniki Zakwas żytni/pszenny 300 g mąki żytniej/pszennej typ 750 300 ml wody Pierwszego dnia m... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.