Kolejny przepis na buraczki do obiadu. Tym razem buraczki na bogato i bardzo (po)świątecznie, z suszonymi grzybkami. Szczególnie smaczne odgrzewane, na drugi dzień jak smaki się przegryzą. Warzywa bogate w witaminy, związki mineralne, fitoskładniki i błonnik zapewniają układowi odpornościowemu prawidłowe działanie - to podstawa zdrowej diety. Każdy nowy przepis na wykorzystanie warzyw to smaczne urozmaicenie codziennej diety. Ten przepis idealnie wpisuje się w (po)świąteczne klimaty dzięki dodatkowi suszonyc... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.
Czytaj dalej...