Pok- choi duszona na maśle z koperkiem

Pok- choi duszona na maśle z koperkiem

Pok- choi duszona na maśle z koperkiem

POK CHOI,Bok Choi,Wok Choi(Brassica rapa) wystepuje pod wieloma nazwami,najczesciej jednak jako Bok Choi co znaczy konskie ucho (ze wzgledu na ksztalt lisci).W Niemczech wystepuje rowniez pod nazwami: Senfkohl i Bläterkohl.Jej ojczyzna jest poludniowa Azja.Od niedawna uprawiana jest tez w Holandii.Uprawa jest prowadzona i pod szklem i w gruncie.Jest zrodlem cennych substancji odzywczach.CO CENNEG DLA NASZEGO ZDROWIA ZAWIERA POK-CHOI ? Stanowi zrodlo min.:sodu,potasu,wapnia.magnezu,zelaza,fluoru,fosforu,witamin:A,B,B1,B3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.