Pok- choi duszona na maśle z koperkiem

Pok- choi duszona na maśle z koperkiem

Pok- choi duszona na maśle z koperkiem

POK CHOI,Bok Choi,Wok Choi(Brassica rapa) wystepuje pod wieloma nazwami,najczesciej jednak jako Bok Choi co znaczy konskie ucho (ze wzgledu na ksztalt lisci).W Niemczech wystepuje rowniez pod nazwami: Senfkohl i Bläterkohl.Jej ojczyzna jest poludniowa Azja.Od niedawna uprawiana jest tez w Holandii.Uprawa jest prowadzona i pod szklem i w gruncie.Jest zrodlem cennych substancji odzywczach.CO CENNEG DLA NASZEGO ZDROWIA ZAWIERA POK-CHOI ? Stanowi zrodlo min.:sodu,potasu,wapnia.magnezu,zelaza,fluoru,fosforu,witamin:A,B,B1,B3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję