Mazurek pomarańczowy

Mazurek pomarańczowy

Mazurek pomarańczowy

Mazurkiem pomarańczowym zajadaliśmy się poprzedniej Wielkanocy, niestety zdążyłam zrobić jedynie zdjęcia, a teraz mam okazję zaprezentować przepis. Mazurek jest bardzo smaczny, bo na wyjątkowo kruchym spodzie, z dodatkiem gotowanych żółtek. Jeśli nie tego znasz przepisu, to bardzo polecam. Jak raz go zrobisz, będziesz powtarzać ten przepis rok w rok. Cytrusowe nałożenie  pomarańczowe jest orzeźwiające z lekką nutą szlachetnej goryczki. Powiem krótko, mazurek zniknął w mgnieniu oka. Goryczkę możesz w pro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...