Mazurek miodowo-orzechowy

Mazurek miodowo-orzechowy

Przepis na : deser

Mazurek jest tradycyjnym polskim ciastem, które piecze się w okresie Wielkanocy. Charakteryzuje się tym, że jest ciasto jest twarde i zarazem bardzo słodkie. W swoim życiu jadłem jeden mazurek, który robiła moja siostra (wyszedł jej zakalec) i na tym poprzestałem. Stwierdziłem jednak, że sam spróbuję upiec mazurek miodowo-orzechowy i okazał się obłędny! Postanowiłem, że pieczenie tego mazurka będzie naszą nową tradycją (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 350 g mąki 100 g ...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.