Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Idealna ze świeżym własnej roboty pieczywem <3 porcja dla 2 osób   Składniki: 3 jajka 2 małe ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka koperku 0,5 łyżki szczypiorku sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano można jeszcze dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, ser żółty itd. Jajka gotować ok 10 min. W tym czasie pokroić szczypiorek, koperek, przecisnąć czosnek. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka pokroić w kostkę, lub jeśli posiadasz sitko do krojenia warzyw to idealnie się sprawdzi.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Agnes

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.