Idealna ze świeżym własnej roboty pieczywem <3 porcja dla 2 osób Składniki: 3 jajka 2 małe ząbki czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka koperku 0,5 łyżki szczypiorku sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano można jeszcze dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, ser żółty itd. Jajka gotować ok 10 min. W tym czasie pokroić szczypiorek, koperek, przecisnąć czosnek. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka pokroić w kostkę, lub jeśli posiadasz sitko do krojenia warzyw to idealnie się sprawdzi.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...