Przepis na : kolacja
Uwielbiam zapiekanki. Zawsze jest to idealne rozwiązanie na obiad lub kolację w ok 30 min. A jak wiecie brokuły uwielbiam. Składniki: 1 brokuł (500 g) 2-3 jaja 2 łyżeczki mąki 2 łyżki majonezu przyprawy do smaku (sól, pieprz, bazylia) Przygotowanie: brokuła podzielić na małe różyczki i ugotować al'dente ułożyć w naczyniu żaroodpornym w misce wymieszać jaja z mąką i majonezem - doprawić do smaku masę wylać na brokuły zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 30 min Moż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...