Przepis na : śniadanie
Dawno mnie nie było, ale czasami człowiek wie, że musi ... inaczej się udusi :) I tak oto przerwa świąteczna powstała. Na szczęście za oknem mam nadzieję będzie coraz lepiej i nastroje również się poprawią. Jak już awokado patrzy na Ciebie z kuchennego blatu, oznacza to, że trzeba go wykorzystać. Dlatego postanowiłam sprawić sobie delikatną pastę na kanapki. Dodałam tylko jajko i serek i wyszło super. Awokado jest jednak samo w sobie mdłe więc lekko doprawiłam solą i pieprzem. Jeśli ktoś ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...