Tym razem maku zabrakło i na razie nie zamierzam go kupować więc do pieguska poszły nasionka chia, i sprawdziły się bardzo dobrze więc polecam kto nie ma lub nie lubi maku aby zamienić je np. na nasionka chia :) Oczywiście można też nic nie dodawać ;) Składniki na foremkę 25 x 10 6 białek 1/2 szkl cukru 2 łyżki cukru migdałowego lub cytrynowego 3/4 szkl mąki pszennej 5 łyżek suchego maku lub nasionek chia 80 g masła roztopionego i ostudzonego lub 60 ml oleju 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia kil... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...