Taki dżem to idealny dodatek do racuszków, naleśników czy też gofrów, ale i gotowe nadzienie do ciast. Myślę że to idealna pora na przygotowanie sobie takiego dżemu :) Składniki na 4-5 małych słoiczków (200 ml) 4 duże marchewki 2 pomarańcze od 1/4 do 1/2 szkl cukru (dodajemy stopniowo) opcjonalnie sok z połowy cytryny 1. Marchewki myjemy, obieramy i kroimy na kawałki o szerokości 3-4 cm, przekładamy do garnka i zalewamy wodą i gotujemy do miękkości przez około 30-40 minut. 2. Ugotowaną marchew odcedzamy i nast... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...