Maślankowe pączki

Maślankowe pączki

Maślankowe pączki

Składniki mleko, 3/4 szklanki maślanka, 400ml drożdże suche, 4 łyżeczki cukier, 3 łyżki mąka, 4 i 1/2 szklanki soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki sól, 1/3 łyżeczki olej do smażenia marmolada, 300g cukier puder, 1/2 szklanki Przygotowanie W małym garnuszku podgrzewamy mleko, aby było gorące (nie wrzące). Do niewielkiego naczynia wlewamy mleko, maślankę, dodajemy cukier i suche drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy na 5-10 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Do większej miski wsypujemy mąkę, sodę oczyszcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.