3 ogony łososia lub kawałek ok 500 g 2 marchewki 1 pietruszka pół cebuli listek laurowy ziele angielskie sól pieprz sok z cytryny 3 łyżki groszku z puszki 3 łyżki żelatyny koperek cytryna 1 jajko na twardo Marchewkę i pietruszkę obieramy dodajemy cebulę listek i ziele angielskie. Wlewamy do garnka ok 1,5 l wody i sól, gotujemy warzywa do miękkości. Wkładamy oczyszczoną rybę i na wolnym ogniu gotujemy ok 15 min. Wyjmujemy wszystko łyżką cedzakową. Bulion przecedzamy przez gazę, dodajemy żelatynę i doprawiamy d... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...