Rolada orzechowa

Rolada orzechowa

Rolada orzechowa

4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masa pół szkl mielonych orzechów laskowych 100 ml mleka pół szkl cukru pudru 125 g masła kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka wódki 2 łyżeczki kakao Jajka z cukrem ubijamy do rozpuszczenia cukru, dodajemy proszek do pieczenia mąkę i kakao. Ubijamy jeszcze ok 5 min, Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w temp 180 st przez 10 min. Wyjmujemy roladę na ściereczkę, zdejmujemy papier i zwijamy ze ściereczką w rulon.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.