Pesto z rzeżuchy

Pesto z rzeżuchy

Pesto z rzeżuchy

garść rzeżuchy ogrodowej (duża garść) 4 łyżki ziaren słonecznika 1 szkl oliwy sól pieprz 40 g tartego parmezanu Rzeżuchę opłukać, odwirować w suszarce do warzyw, lub osączyć dokładnie na ściereczce. Porwać na mniejsze kawałki, odciąć grubsze łodyżki, włożyć do kubka blendera połowę, dodać oliwę , i słonecznik, zmiksować , następnie partiami dodać resztę rzeżuchy, parmezan, doprawić solą, ok 1 łyżeczkę i pieprzem. Pesto można przełożyć do małych pojemniczków i zamrozić. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.