Omlet z grzybkami

Omlet z grzybkami

Omlet z grzybkami

Przepis na : śniadanie

grzyby leśne  uszak bzowy 1 garść  lakówka ametystowa 1 garść 2 jajka 1 ząbek czosnku 1/4 cebuli kawałek papryki żółtej sól pieprz tłuszcz do smażenia koperek Oczyszczamy grzyby. Cebulę i czosnek siekamy drobno, podsmażamy na tłuszczu , dodajemy grzyby  i paprykę pokrojoną w paseczki i dusimy ok 10 min . Na koniec dodajemy rozmącone jajka i wylewamy równomiernie na podsmażone grzybki. Zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką. Kiedy jajka się zetną omlet jest gotowy. Posypujemy solą i pieprze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.