Przepis na : śniadanie
2 jajka kawałek cukini ok 50 g pół pomidora szczypiorek piełki kilka liści czosnku niedźwiedziego tłuszcz do smażenia Jajka wybijamy do kubeczka, dodajemy szczypiorek i posiekany czosnek niedźwiedzi i mieszamy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki cukinię, razem z pomidorem. Po ok 3-4 min wylewamy jajka i rozprowadzamy na całą patelnię. Zmniejszamy ogień i pod przykryciem doprowadzamy omlet do ścięcia się jajek Omlet gotowy, Można posypać jeszcze szczypiorkiem i kiełkami . ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...