Przepis na : śniadanie
5 jajek sól pieprz tłuszcz do smażenia Jaja wybijamy do kubka, rozmącamy dokładnie, solimy. Na patelni wylewamy odrobinę tłuszczu. po rozgrzaniu wlewamy partię jajek, rozprowadzamy na patelni jak naleśnik, kiedy jajka się zetną, przy pomocy szpatułki zwijamy je w rulon, przesuwamy na brzeg patelni i wlewamy w ten sposób kolejne partie masy jajecznej, natłuszczając od czasu do czasu patelnię. Po wykończeniu masy zdejmujemy rulon na deskę i kroimy w plastry. Możemy posypać szczypiork... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...