Omlet po koreańsku

Omlet po koreańsku

Omlet po koreańsku

Przepis na : śniadanie

  5 jajek sól pieprz  tłuszcz do smażenia Jaja wybijamy do kubka, rozmącamy dokładnie, solimy. Na patelni wylewamy odrobinę tłuszczu. po rozgrzaniu wlewamy partię jajek, rozprowadzamy na patelni jak naleśnik, kiedy jajka się zetną, przy pomocy szpatułki zwijamy je w rulon, przesuwamy na brzeg patelni i wlewamy w ten sposób kolejne partie masy jajecznej, natłuszczając od czasu do czasu patelnię.  Po wykończeniu masy zdejmujemy rulon na deskę i kroimy w plastry.  Możemy posypać szczypiork... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.