1,5 kg pomidorów 1,5 kg cukinii 2-3 papryki 3 cebule 4-5 ząbków czosnku 1 papryczka chili sól pieprz cukier (do smaku) czubrica czerwona bazylia oregano papryka czerwona w razie potrzeby pieprz cayenne lub chili Pomidory obrać ze skórki (uprzednio polać wrzątkiem) Przekroić na połówki lub ćwiartki. Paprykę pokroić na kawałki, cukinii obrać i zetrzeć na tarce, gniazda nasienne z dużymi nasionami można wyrzucić, cebulę i czosnek lekko posiekać, wszystko gotować pod przykryciem ok 40 min. Zmiksować przy pomocy ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...