Keczup z pomidorów i cukinii

Keczup z pomidorów i cukinii

Keczup z pomidorów i cukinii

1,5 kg pomidorów 1,5 kg cukinii 2-3 papryki 3 cebule 4-5 ząbków czosnku 1 papryczka chili sól pieprz cukier (do smaku) czubrica czerwona bazylia oregano papryka czerwona w razie potrzeby pieprz cayenne lub chili Pomidory obrać ze skórki (uprzednio polać wrzątkiem) Przekroić na połówki lub ćwiartki. Paprykę pokroić na kawałki, cukinii obrać i zetrzeć na tarce, gniazda nasienne z dużymi nasionami można wyrzucić, cebulę i czosnek lekko posiekać, wszystko gotować pod przykryciem ok 40 min. Zmiksować przy pomocy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję