1 główka młodej kapusty wiosennej 1 szkl mleka sól pieprz jajko bułka tarta masło do smażenia Kapustę kroimy na ćwiartki lub szóstki , obwiązujemy sznureczkiem by się nie rozpadły. W garnku nastawiamy ok 1,5 szkl wody, Kiedy woda się zagotuje, układamy kapustę i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem ok 10-13 min. Ostrożnie wyjmujemy na durszlak i osączamy. Kiedy kapusta przestygnie , rozwiązujemy ze sznureczka, manierujemy w jajku i bułce i smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Podajemy jako jarzynkę... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...