Przepis na : obiad
Kurczak w cytrynowym sosie towarzyszy mi już od jakichś dwóch lat. Przepis jak zwykle znalazłam w starych wycinkach gazet, które kiedyś podarowała mi Babcia. Pamiętam, że za pierwszym razem się szczególnie nie polubiliśmy. Mięso było co prawda miękkie i soczyste, ale skórka już nie taka przypieczona, bo była mocno zanurzona w sosie. Dlatego następnym razem spróbowałam odlać sos w trakcie pieczenia i zredukować go na gazie To było dobre posunięcie, bo po pierwsze, podczas dalszego pieczenia skórka się ładnie zarumi...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Gdy dziecko udaje się na drzemkę, matka odgruzowuje kuchnię i zaczyna gotować!