Przepis na : obiad
Składniki: 350 g makaronu (u mnie kokardki/farfalle Lubella); 1 dojrzałe awokado; 1/2 szklanki szuszonych pomidorów odsączonych z oliwy; 1/4 szklanki liści świeżej bazylii; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki soku wyciśniętego z limonki; 1/2 łyżeczki soli; 1/4 łyżeczki pieprzu; 1 łyżka wody z gotowania makaronu - opcjonalnie. Do dekoracji: Liście bazylii; Oliwa pozostała z odsączenia suszonych pomidorów; Szczypta soli morskiej. Szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgod... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...