Składniki: 6 jaj; Puszka groszku konserwowego (waga netto po odsączeniu 240 g); 2 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać ze skorupek. Pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do miseczki. Groszek odcedzić z zalewy. Dodać do pokrojonych jajek. Wymieszać. Do jajek z groszkiem dodać majonez. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do lodówki na min. 30 minut w celu schłodzenia. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi niewielka, widocz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...