Jajka pod pierzynką... Majonezowo - śmietanowa pierzynka. Z dodatkiem chrzanu, kukurydzy i groszku. Z kawałkami ostrej cebuli. A pod nią jaja ugotowane na twardo. Całość oprószona szczypiorkiem. Pyszne, wielkanocne śniedanie. I nie tylko! Smacznego! Składniki: 5 jaj; 1 mała cebula; 2 łyżki kukurydzy konserwowej; 2 łyżki groszku konserwowego; 2 łyżki majonezu; 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1 łyżka chrzanu ze słoiczka; 1/2 pęczka szczypiorku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Jajka ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...