Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem

Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem

Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem

Składniki: FARSZ: 600 g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki); 300 g białego ryżu; 1 duża cebula; 1 duże jajo (klasy L) 1/2 łyżki majeranku; 1 łyżka oleju; Sól; Pieprz. DODATKOWO: 1 duża główka białej kapusty; 3 - 4 szklanki bulionu drobiowego (u mnie 3 szklanki); 2 łyżki octu spirytusowego; 1 łyżka soli; 1 łyżka oleju do wysmarowania blachy. Blacha do pieczenia o wymiarach 23 x 33 cm; 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml Sposób przygotowania: FARSZ: Ryż ugotować do miękkości, w posolonej wod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.