Przepis na : śniadanie
Ten tatar z wędzonego łososia można potraktować jako genialną przystawkę jedzoną w małych ilościach w towarzystwie cierpkiej limonki i orzeźwiającej mięty. Tatar z łososia jest zatem rześki, z wiodącym posmakiem orzeszkowego oleju sezamowego, który wraz ze słoną nutą ryby w punkt rozpływa się w ustach. Bardzo lubię wędzonego łososia z dymką i chrupiącymi nasionami sezamu, ale na nagrodę tutaj zasługuje jeszcze mięta, przypominając, że z każdą potrawą można eksperymentować. INNE PYSZNE DANIA Z RYBĄ I OWOCAMI ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...