W końcu wiosna za oknem, aż chce się żyć! Z tego też powodu w mojej kuchni będzie dziś kolorowo i wiosennie, nie może być inaczej! Jeśli nie macie dość jajek po Świętach a chcecie przygotować w weekend radosne śniadanie, mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Zamiast tradycyjnej jajecznicy, proponuję alternatywę w postaci jajecznej zapiekanki. Wygląda obłędnie, smakuje wybornie. Idealne danie ciepłe, jak i zimne - wybór pozostawiam Wam, jeśli cokolwiek zostanie ze śniadania ... Składniki (liczo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.