Dynia faszerowana amarantusem i czarną fasolą

Dynia faszerowana amarantusem i czarną fasolą

Dynia faszerowana amarantusem i czarną fasolą

Dzisiaj mam dla Was drugi z czterech przepisów na faszerowane warzywa, jaki znalazł się w październikowym wydaniu magazynu Dbam o zdrowie.  Dynia – wspaniałe warzywo, które daje mnóstwo możliwości kulinarnych. Można używać jej na wiele sposobów, czy to wytrawnie czy na słodko.  Ja swoją dynię postanowiłam nafaszerować i to samymi pysznościami! A do tego wygląda obłędnie, zresztą, spróbujcie sami! Składniki: 3 małe dynie 1 szklanka amarantusu 170 g kukurydzy w puszce 150 g czarnej fasoli w puszce 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Garniec Magalie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Garniec MagalieGarniec Magalie

Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, awokado, fasola, dynia faszerowana, drugie danie

Inne przepisy z Garniec Magalie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.