Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką

Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką

Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką

R abarbar najbardziej lubię w połączeniu z drożdżowym ciastem i pachnącą masłem kruszonką. Najlepiej, gdy jest on jeszcze kwaśny i tylko delikatnie przełamany słodyczą ciasta. Dlatego czas już najwyższy na klasyczne drożdżówki! Najlepsze wyjęte  prosto  z pieca, gdy są jeszcze ciepłe i pachnące . Myślę, że nic takich bułeczek nie jest w stanie przebić. :) Ciasto (na ok. 16 bułeczek) : 600 g mąki pszennej 24 g świeżych drożdży (lub 12 g suszonych) 300 ml letniego mleka 100 g rozpuszczonego masła 60 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję