Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką
R abarbar najbardziej lubię w połączeniu z drożdżowym ciastem i pachnącą masłem kruszonką. Najlepiej, gdy jest on jeszcze kwaśny i tylko delikatnie przełamany słodyczą ciasta. Dlatego czas już najwyższy na klasyczne drożdżówki! Najlepsze wyjęte prosto z pieca, gdy są jeszcze ciepłe i pachnące . Myślę, że nic takich bułeczek nie jest w stanie przebić. :) Ciasto (na ok. 16 bułeczek) : 600 g mąki pszennej 24 g świeżych drożdży (lub 12 g suszonych) 300 ml letniego mleka 100 g rozpuszczonego masła 60 g ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Food Square
Autor
foodsquare
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drozdzowka, drożdżówki , suszony rabarbar
Inne przepisy z Food Square
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję