Przepis na : śniadanie
Wstyd się przyznać, ale ostatni raz byłam tutaj latem. Szczerze mówiąc nawet nie wiem kiedy ten czas minął pozostawiając po sobie jedynie ostatnie promienie słońca baraszkujące pomiędzy złocistymi liśćmi. Już zdążyłam się pogodzić z faktem, że mamy jesień, a przed nami mgliste, chłodne poranki i wieczory, bo jak to mówię, nie ma tego złego…. dlatego posta piszę zagryzając najlepszą o tej porze roku soczystą gruszkę, której lepki sok spływa po moich dłoniach, a myśli co chwilę giną w nostalgicznych wsp... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.