Przepis na : śniadanie
Czy karnawałowe i tłustoczwartkowe łasuchowanie macie już za sobą? Jeżeli tak to mam nadzieję, że znajdziecie jeszcze w przepełnionych brzuszkach miejsce na bezwątpienia tłuste, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku, obłędne churros. Najsmaczniejsze są świeże, ale czy jeżeli coś jest pyszne to warto przechowywać? Zresztą nie będzie takiej potrzeby, ponieważ powstają szybko i tak też znikają. Składniki: Churros: 1 szklanka (250 ml) wody 1,25 szklanki (150 g) mąki 0,25 kostki (50 g) masła 3 jajka 2 łyżki ... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.