Historia pewnej sałatki. Czyli Nowy Orlean i Sycąca sałatka z komosą, gruszką, pomidorkami, awokado i wegańskim „parmezanem”. Z
Historia pewnej sałatki. Czyli Nowy Orlean i Sycąca sałatka z komosą, gruszką, pomidorkami, awokado i wegańskim „parmezanem”. Z
Przepis na : obiad
Komosę ryżową odkryłam podróżując po Stanach. Wcześniej zajadałam się kaszą jaglaną i bardzo mi jej tam brakowało. Zaczęłam kupować komosę, bo była tańsza od kaszy jaglanej. Eh, dziś doceniłabym to o wiele bardziej! Ale wtedy, komosa nie kojarzyła mi się z niczym ciekawym. Jej tekstura wydawała mi się zbyt wyrazista i gorzka w smaku by wykorzystać ją do czegokolwiek. Parę razy ją rozgotowałam, zjadłam z niesmakiem tęskniąc wciąż za jaglanką. Wszystko się zmieniło pewnego pięknego poranka w Nowym Orleanie. To... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fill The Bowl
Autor
Wiktoria Przybylska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sałatka, awokado, sałata, gruszka, wegańskie, francuskie, orzechy, sosy, kasza, suszone pomidory, kasza jaglana, ciekawe przepisy, ciastka , mielone, śniadania, ciasteczka, pączki, śniadanie, roszponka, imbir, bezglutenowe, drożdżowe, polewa, ser, sałatka ryżowa, obiad, sałatki, awokado sałatka, warzywa na patelnie, salatka z jajkiem
Inne przepisy z Fill The Bowl
Dodaj komentarz