Bajgle

Bajgle

Bajgle

Przepis na : śniadanie

Bajgle, czyli drożdżowe bułeczki z dziurką w środku. Z chrupiącą, ciągnącą skórką z zewnątrz i miękkim, puszystym środkiem - coś wspaniałego na leniwe, weekendowe śniadanie. Od razu powiem jaka jest wada bajgli: są praco- i czasochłonne. Ale jak to w życiu - coś za coś ;) Składniki (10 - 12 sztuk) 500 g mąki pszennej - jeśli macie chlebową użyjcie właśnie tej, będzie najlepsza 1 i 1/2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 300 ml ciepłej wody (nie gorącej!) 1 żółtko do posmarowania przed pieczenie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.