Zupa makaronowa z jajkiem i pak choi

Zupa makaronowa z jajkiem i pak choi

Zupa makaronowa z jajkiem i pak choi

Zupa makaronowa z jajkiem i pak choi Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, włożyć plastry imbiru i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażać, aż czosnek zacznie pachnieć ok. 1 min. ciągle mieszając. Następnie do garnka wlać bulion, obraną i pokrojoną na plasterki marchewkę, filet z kurczaka przekrojony na pół i sos sojowy, doprowadzić do wrzenia i gotować na delikatnym ogniu ok. 15 min. W tym czasie umyć i pokroić na plasterki grzyby shitake. Pokrojone grz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.