Przepis na zakwas gryczany na żurek, czyli zakwas bezglutenowy w 3 minuty

Przepis na zakwas gryczany na żurek, czyli zakwas bezglutenowy w 3 minuty

Przepis na zakwas gryczany na żurek, czyli zakwas bezglutenowy w 3 minuty

Jeśli zastanawialiście się kiedyś, czy warto samemu zrobić zakwas na wielkanocny żurek, to już się nie zastanawiajcie tylko zróbcie Tylko trzy składniki i trzy minuty pracy! Użyłam do stworzenia zakwasu kaszy gryczanej i jej mocy składników mineralnych. A oprócz tego nie ma w niej glutenu, więc zakwas posłuży do ugotowania bezglutenowego żurku. Wiem, wiem w sklepie można kupić gotowy za kilka złotych, ale najczęściej w plastikowej butelce i z różnymi, niekoniecznie dobrymi dla zdrowia dodatkami, więc po co go ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eat me! Fit me!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Joaśka SurowiecJoaśka Surowiec

Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fit, kasza, kasza gryczana, żurek, bezglutenowe, śledź, zupa, wielkanoc

Inne przepisy z Eat me! Fit me!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.