Jajka faszerowane musem z buraka i fety z dodatkiem kawioru i rzeżuchy

Jajka faszerowane musem z buraka i fety z dodatkiem kawioru i rzeżuchy

Jajka faszerowane musem z buraka i fety z dodatkiem kawioru i rzeżuchy

Dziś mam przepis na jajka z kremowym i aromatycznym musem buraczanym, który powstał z połączenia pieczonego buraka, fety, musztardy, soku z cytryny i pieprzu. Tylko pięć składników, idealnie pasujących do siebie, daje przepyszny mus, który do tego pięknie prezentuje się w połówkach jajek. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Buraka ze skórką zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku przez godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza, ewentual... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eat me! Fit me!

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.